PAULA & THE ELEMENTS

Ik ben Paula,

en ik ben hier op aarde met een missie. Mijn diepste geloof is dat je alles kunt bereiken wat je wil. Of dat nu de hoogste berg beklimmen, rust in je hoofd, of een bedrijf opbouwen vanaf nul, is. Wanneer jij het hebt gevoelt in je hart, dan is het hier voor jou. Aan alles in mij voel ik dat ik jou, en andere vrouwen, mag begeleiden in jouw reis hier naar toe.

mijn verhaal

Als klein meisje werd ik geboren op een boerderij in een bos. Ik vermaakte me daar uren, verdwaald in mijn eigen fantasie, door de de frisse boslucht omringd, luisterend en kijkend naar de dieren. Ik groeide op en verhuisde naar de stad. Waar je in de zomer je raam ook open zet, en er een warm zomer briesje naar binnen komt, maar ook het geroezemoes op straat. Het was niet meer zo stil

als in het bos. 

Vanuit de mijn apartement in Amsterdam ga ik met regelmaat naar het bos om mijn hoofd leeg te maken. Zo ook die ene dag in het bos waarbij voor mij alles veranderde. Aan het begin van dit jaar liep ik op een mooie winterse dag, wangen rood van de kou, over bospaadjes waar je eigenlijk niet zo goed kunt wandelen. Het inzicht viel me zo binnen. Alles was ineens zo logisch. Eén op één kwamen de processes van binnen in mij, terug in de natuur. 

Waar ik, als inmiddels volwassen en stadse vrouw, soms verstrikt raakte in mijn gedachten, gevoelens en dromen, kon ik het ineens verklaren. Ik kwam weer terug bij mijn kern, de natuur. Coaching met de elementen ontstond, en dit is inmiddels al getransformeerd naar het geven van bijzondere retreats. 

Understand the truth 'bout that question in your soul. Look up, don't look down,
then watch the answers unfold.

Dit schrijft Beyoncé in 'Bigger', en omschrijft echt wat ik dit jaar omarm en belichaam. Sinds 2003 luister ik al naar haar muziek. Mijn reis van meisje naar vrouw is stiekem wel een beetje met Beyoncé aan mijn zijde gebeurt. Haar muziek omschrijft zo goed waar ik door heen ga en geeft mij zo veel steun (beyhive where u at, stuur me een dm haha).

Maar mij gesteund en begrepen voelen, dát is waar het 'm om gaat, hoe groot je droom ook is. Hoe ver je ook af staat van 'maatschappelijk' geaccepteerd. Hoe uniek (en vaak onbegrepen) je je ook voel. Dat gevoel van diep begrip, diepe steun en diep vertrouwen is onbetaalbaar. En dat wil ik betekenen voor anderen.

Daarom doe ik wat ik doe. Dat is mijn missie. 

En in dat proces hoef je niet altijd uit te leggen waarom je iets doet of zegt. Je voelt dat het nodig is. Jouw intutie vertelt je wat te doen. En ja het is heel handig dat ik alle tools vanuit de wetenschap binnen handbereik heb als toegepast psycholoog. Maar soms is een kaartje trekken of heeft een blik van begrip nog meer impact. 

Ik groei nog steeds, ik ga nog steeds op m'n bek,

ik sta op en ga door.

I'm part of something way bigger & you are too.

liefs, Paula

PAULA & THE ELEMENTS
Paula Hendriksen

meer lezen over

de elementen en wat het

voor jou betekent

samenwerken op een

1-1 retreat, one day retreat

of coaching

download gratis

a guide through

the elements